Wijnen

GESTELAER 2019

Lokale wijn gemaakt van 5 verschillende druivenrassen: Souvignier Gris, Pinot Gris, Johanitter, Sauvignac en Cabernet Blanc. Deze wijn combineert al het goede van deze 5 druivenrassen en is daarmee een gebalanceerde wijn in geur en smaak.  Gestelaer 2019 is een droge smaakvolle witte wijn met fijne aroma’s van rijpe meloen en abrikozen met een vleugje kamille en in de smaak is deze wijn sappig en toch fris met een kruidige toets in de afdronk. Deze allemansvriend is heerlijk als aperitief of bij een simpele maaltijd met gevogelte of vis.

Johanniter 2019

Deze wijn is gemaakt van enkel Johanitter druiven en is deels spontaan vergist. De Johanitter 2019 is een frisse droge witte wijn met aroma’s van groene appel, meloen en een vleug honing, met in de smaak fijne zuren en een ronde afdronk.

 

 

SOUVIGNIER GRIS 2019

Alleen de beste Souvignier Gris druiven van 2019 zijn geplukt voor deze mooie volle wijn. Souvignier Gris 2019 is gemaakt van onze eerste oogst die mooie blosjes op de schil had van de vele zonuren. De druiven zijn handgeplukt en hebben deels gerust op nieuwe eiken vaten. Mede door deze gedeeltelijke houtrijping doet deze wijn denken aan een volle Bourgogne wijn. De Souvignier Gris 2019 heeft geuren van citrusfruit, bloemen en rijp steenfruit en in de smaak is deze wijn mooi rond met rijpe tonen en heeft een lange afdronk. Deze wijn kan goed gecombineerd worden met een vette vis zoals makreel of een romige kalfsragout.

Sauvignac 2019

De Sauvignac 2019 is een combinatie van Sauvignac en Cabernet Blanc druiven. Door deze druiven met elkaar te blenden, komt het beste in beide naar boven in deze originele droge witte wijn met een typisch eigen karakter. De Sauvignac 2019 is een frisse wijn met groene aroma’s in geur en smaak, wat goed combineert met asperges of een kruidige groente gerechten.

 

 

Oranje boven 2019

Dit is het topstuk van 2019. Deze oranje wijn is volledig spontaan vergist op de schil. Door deze lange schilweking heeft de wijn een wat oranje kleur. Deze wijn is gemaakt van Souvignier Gris, Sauvignac en Cabernet Blanc en is als laatste geplukt wat heeft bijgedragen aan een zeer volle, fruitige en smaakvolle wijn met kruidige aroma’s in geur en smaak. Het is voor de wijnliefhebbers die nog niet bekend zijn met orange wine misschien even wennen maar na een paar slokken ben je verkocht. Deze wijn is bij uitstek een wijn om te combineren met een pittige curry of een andere kruidige maaltijd.