wijn beleven

Wijn moet niet alleen gedronken maar vooral ook beleefd worden. Daarom organiseert Wijngoed Wolf op verzoek rondleidingen, proeverijen en andere gelegenheden die in het teken staan van wijn.

Rondleidingen: Elke zaterdagmiddag om 14u of 14:30u (muv schoolvakanties) is er een rondleiding met aansluitende proeverij. Graag reserveren hiervoor door een mail te sturen naar laura@wijngoedwolf.nl. De rondleiding begint in de wijngaard waar uitleg gegeven wordt hoe de druiven worden verbouwd van snoeien tot oogsten. Vervolgens wordt er in de kelder uitgelegd hoe het vinificatieproces in zijn werk gaat en tot slot worden de wijnen geproefd in de proefruimte of op het terras. De totale rondleiding duurt ongeveer 2 uur en de kosten zijn EUR 19,50 per persoon.

Mocht je graag een (prive) rondleiding willen op een ander moment, dan is dat mogelijk voor minimaal 12 personen (of starttarief 200 euro). Een prive rondleiding kan doordeweeks gepland worden of op zaterdag van 11-13u.

Al eens eerder bij de rondleiding geweest of al meerdere wijncursussen gedaan en wil je graag wat dieper ingaan op bepaalde aspecten van het wijn maken/proeven? Dan kan je met een groepje langs komen voor een speciale rondleiding waar je bv direct uit de vaten de verschillen proeft tussen een eiken of amphora gerijpte wijn, of juist verschillende jaargangen kan proeven. Dit kost 24,50pp en is vanaf min 10p te reserveren.

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om tijdens de openingstijden van de winkel (vrijdag en zaterdag) een proeverij op het terras of in de proefruimte te doen. We geven hierbij ook een korte uitleg over het maken van de wijn en de wijnen zelf. De kosten hiervan zijn EUR 14,50 per persoon. Wil je zeker zijn dat hiervoor nog beschikbaarheid is, graag een berichtje naar laura@wijngoedwolf.nl

Reserveringen graag via email aangezien de telefoon niet altijd beantwoord wordt.