Filosofie

De filosofie van Wijngoed Wolf is een eenvoudige doch erg arbeidsintensieve manier van wijn maken. De druiven worden op een natuurlijke (biodynamische) manier verbouwd waarbij gekeken wordt of deze manier ook bij de seizoenen en natuur past. De aarde wordt bijvoorbeeld zo veel mogelijk met rust gelaten zodat de bodemstructuur zo min mogelijk wordt verstoord. De ongewenste en te welig groeiende kruiden worden gewied, de kruiden en planten die wel gewenst zijn mogen groeien maar worden soms plat gerold zodat er dan meer ruimte over blijft voor de druiven. Met de druiven wordt vervolgens een zo natuurlijk mogelijke pure wijn gemaakt. Bij het maken van de wijn worden geen toevoegingen gebruikt. Wijngoed Wolf is biologisch gecertificeerd.

Bij Wijngoed Wolf gaat het niet alleen om de wijn maar ook om alles erom heen wat het mogelijk maakt druiven te verbouwen. Op de Wolfsdreef is daarom een winkel en proeflokaal waar de wijn geproefd en gekocht kan worden, daarnaast is er ook de mogelijkheid om voor kleine groepen proeverijen te organiseren en is er een gastenhuis waar er te midden van de druivenstokken, genoten kan worden van een glas Wijngoed Wolf.